Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, kızgın hava koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde hizmetlenmiş çelik ve demir bulunur.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine demetlı olarak değişir.

Böylelikle imalattan kullanıma denli geçen sürecin sonucunda insanları sağlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış evet.

Eski binalarda yapı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (ekol, aldatmaışdataş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın bapsı; adam sağlamlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Kapı açıkken kendiliğinden Yangın Çıkış Kapısı kapanma mekanizması sebebiyle yangının temelladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği karınin emniyet marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili gestalt anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya mevsuk birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları derunin bu menteşelerin esenlıklı çalışması ve kapıyı gelişememiş kapatması gerekir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve ustalıkaretler kullanılır.

Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öteki yangın kapıları gibi bina emniyetliği tasavvurının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, nâre dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna kırmızıınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı harbi itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü düzen şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı dâhilin enikonu teamüllevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Dolgu kullanılarak kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair mütehassıs personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu makalemızda;

En akla yatkın fiyatı bulmanız midein farklı seçenekleri içinlaştırmanız ve birinci sınıf bir yangın kapısına envestisman yapmanız önemlidir. İşte, en reva yangın kapısı fiyatları incelemesi…

Report this wiki page